Samba Light CS f maj 2012

e Sir Donnerhall u Samba CS diplomsto e Blue Hors Hertug

Klicka här för att se film från Oktober 2016

Samba Light CS född 26 maj 2012 är en av ett fåtal SWB-hästar e Sir Donnerhall I, dvs efter Elithingsten som bl.a. dr Ulf Möller red framgångsrikt i Tyskland. Hon är konvalecent efter en skada, fastnat med ett bakben i repstaket hos tränaren i maj 2017, skadat senor allvarligt, lång boxvila,18  maj 2018  betäckt och dräktig med Total Hope. Hon är ridbar men har kvar väsentlig svullnad på skenan/benet. Framtida ridbarhet svårt att uttala sig om men hon behöver den läkningstid som ett fölår kan ge henne.  

Fölet är gjort med sperma från Lövsta Stuteri AB och är det året tillverkades  två Sir Donnerhall I avkommor.

Modern  Samba CS är ett tvåstjärnigt, selektionssto med diplom höga siffror. Hon är efter Blue Hors Hertug med det fina Schwadroneur blodet i sina ådror. Hon rides och tävlas sparsamt av sin ägare. Stolt mormoder är, Elitstoet Salsa, moder till henna är  Elitmoder Soli.

Modern Samba CS vann kvalitetstävlan på Vretaskolan och bedömdes med 8, 9, 8 i sina gångarter. Hon har ett supertemperament, är helt enkelt väldens ”goaste” häst, trots sin mankhöjd 179 cm.  Mycket ridbar och hon har stora luftiga gångarter. Med hjälp av Sandro Hit blodet har vi fått en Light version av det fina stoet i Samba Light CS.

Detta är en stark stolinje med många högt bedömda och tävlingshästar i släkten.

Hot Salsa CS diplomsto, treårs Riks final, Breeders deltagande,  och  tävlar nu med framgång  på Intermediär nivå. Ägare/ ryttare   Maria Holmqvist, Rånäs, Stockholm.

En syster till modern, Donna Salsa CS, diplom och Riksfinal som treåring samt har gjort starter i lättare dressyr.

Don Xclusive CS  tävlar i Danmark på La nivå med  satsning mot svårare klasser.

Rumba CS har tävlats upp till Msv nivå men är nu tyvärr skadad.

Fler hästar finns.

Klicka här för att se fler bilder