Samba CS

Född 2004 mkh 179

AB - premierad (diplom och 2 avkommor hittills)

Uppfödare o ägare: Christine Stålhammar, Saxtorp

 

Klicka här för att se en film på Samba riden av Olof Axelsson, Flyinge

 

Klicka här för att se fler bilder


Allmänt:
Samba CS är ett helt underbart sto med fantastiska gångarter och ett hjärta av guld. Hon har visats som 4-åring på kvalitets med mycket goda siffror nämligen 8, 8, 8 och på gångarter 8, 9, 8. Därmed Diplomsto och senare också ett selektionssto, direktkvalad till Flyinge Breeders men p.g.a. ryttarbyte inte startad där. Hon mäter 178 i mankhöjd men är mycket ridbar och känns inte så stor från sadeln. Lätta, luftiga, bäriga och taktmässiga gångarter är hennes signum speciellt en mycket bra arbetstrav samt en rörlig, spänstig och vägvinnande galopp allt enl. bedömningsprotokollet där hon också fick orden ”talangfull häst”.

Hon har varit hemma i avelsboxen några år och fått två mycket fina föl varav den första e Flash Dancer visats på 3 årstest klass I våren 2013. Föl nr två är e Sir Donnerhall och går på lösdrift i väntan på att bli tre år.

Samba CS är nu igångsatt för en tävlingskarriär och söker ny ägare som vill satsa på dressyrsporten men också inneha en kompis som är ytterst väluppfostrad, godmodig och supertrevlig att handskas med.

Samba CS har både en mor och mormor som har Elit-utmärkelser vilket påvisar deras starka nedärvning av goda gångartshästar.

Sambas fader Blue Hors Hertug Elithingst e Schwadroneur-Donauwind var en helt underbar hingst, jag hade förmånen att träffa honom flera gånger på hingststationen Blu Horse på Jylland. Han tävlade upp till GP men avled tyvärr i kolik för något år sedan. Han hade själv en härlig schvung som han också nedärvde till många av sina avkommor.

Läs mer om Hertug på följande länk:
http://avlshest.no/?p=6209

Salsas avkommor: S =sto H=hingst (klicka på respektive häst för mer info)

2012 Samba Light CS,  S e Sir Donnerhall I


2010 Sambezi CS, H e Flash Dancer såld till Eva Fridén, min hästskötare för dressyrtävling

Stamtavla för Samba CS

Blue Hors Hertug Schwadroneur Arogno Flaneur
Arcticonius xx
Schwalbenburg Ibikus
Schwalbenlied
Hellas Donauwind Pregel
Donaulied vom Schimmelhof
Hertha Bergsturm
Herba
Salsa (SWB) Warsteiner (SWB) Weltmeyer World Cup I
Anka
Fräulein (63) Romadour II
Flamman (63)
Soli Illum Der Löwe xx
Feder
Sorina Sombrero
Nirvana

Länkar

http://www.blup.se/sv-SE/horses/160856-samba-cs-swb