Rumba CS

Född 2004 mkh 169

Utb ståndpunkt:  medelsvår dressyr

Diplomsto, Final Flyinge treårstest

Uppfödare o ägare: Christine Stålhammar, Saxtorp

 

Klicka här för att se en film med Rumba i en medelsvår tävling i April 2013

Klicka här för att se en kortare film med Rumba tagen Juli 2012

Klicka här för att se en film med Rumba och Jan-Ove tagen Mars 2012

 

Klicka här för att se fler bilder
Allmänt:
Rumba CS, ett sto fött 2004 är en dressyrtävlingshäst och ett s.k. selektionssto med gångartsdiplom. Rumba CS moder heter Salsa CS och hon fick sin ELIT-utmärkelse år 2012.

Rumba är en kombination av linjerna med Rubinsteinblod parat med Weltmeyerblod, en kombination som tyskarna gärna själva förordar. Även mormor Soli har sedan länge en ELIT-utmärkelse.

Rumba CS visades på treårstest i Knislinge år 2007 med siffrorna 9, 8, 7, 9, 8, 8 totalt 49p och deltog även i semifinalen på Flyinge med gott resultat. På den tiden red Sandra Sterntorp henne.

Rumba CS är exportröntgad UA, har en mankhöjd 169 och tre riktigt bra gångarter.

Rumba CS tränas för en tävlingskarriär inom dressyr och har på den vägen nått ett antal placeringar i såväl lätt som medelsvår klass. Start våren 2013 med 65 % i Msv B klass. Ryttare är Maria Holmqvist, Rånäs och deras framgångar på dressyrbanan har bara börjat.

Rumba CS är en ambitiös, taktmässig häst med mycket energi. Hon är en frisk och hållbar häst och har inte haft någon sjukperiod hittills i livet. Hon förväntas tävla uppåt i klasserna och hon kan säkert med framgång också, efter avslutad tävlingskarriär, användas i avelsarbete för den riktigt kräsne uppfödaren.

Modern Salsa har lämnat fler diplomsto och är dessutom mamma till Donna Salsa CS, Riksfinalföl 2009 plac 4a, Final Rikssto 2012. Hästar på denna stolinje fallna efter stoet Miss Sofie går svår dressyr med placeringar. Hot Salsa CS (e Hot Line) är ett svart diplomsto efter samma mamma m.fl.

Stamtavla för Rumba CS

Rubinrot
Rubinstein I Rosenkavalier Romadour II
Diva
Antine Angelo xx
Dodona
Blau-Rot Insider Inschallah x
Blanke Welt
Blinsane II Castro
Blinsane
Salsa (SWB)
Warsteiner (SWB)
Weltmeyer
World Cup I
Anka
Fräulein (63)
Romadour II
Flamman (63)
Soli
Illum
Der Löwe xx
Feder
Sorina
Sombrero
Nirvana

Länkar

http://www.blup.se/sv-SE/horses/191120-rumba-cs-swb