Min gård, Pilegård, där byggnationerna nu slutföres, finns belägen i Saxtorp, avfart nr 24 söderut på E 6, strax söder Landskrona. På bekvämt avstånd från flygplatserna Ängelholm 20 min, Kastrup 30 min och Sturup 40 minuter.   Kommer du med bil på motorvägen, når du om inom 5 min från avfarten trafikplats Lundåkra.

Vi har också närhet till Flyinge, Lund och Malmö ja allt nås inom 20 minuters intervall. Vi känner helt enkelt oss, mycket centralt belägna.

Vi har underbara strandremsor att skritta våra ridhästar på (sand fryser ju aldrig), inga sommarflugor, för de blåser bort, samt sandbankar i ett långgrunt hav att träna voltarbete på. Vi saknar tyvärr kuperad terräng (så är det ofta i Skåneland) men vi försöker fixa lite backar i hagarna och lägger gärna någon trästock att kliva över. När havet vredgas och regnet kommer horisontellt skulle det var gott med lite häckplantering men då försvinner vår ljuvliga utsikt över Öresund, över solnedgången och över alla båtar som passerar dagligen.

Stora stallet är klart 2016 och har 7 boxplatser varav två är stora som gruppbox eller sto med föl-box. För närvarande finns inga hästar på anläggningen då jag håller på att avsluta min egen avelskarriär. Gården kan vara till salu för intresserad hästfamilj. En lägenhet finns i stallet med uppsikt över boxarna och kan passa en inhyrd beridare eller en självständig tonåring. Planer på att uppföra ett ridhus finns och att göra om uteridbanan. Det finns närhet till att rida i skog med fina ridstigar och även att rida längs strandkanten på fina Öresund är magiskt.

I utestallet har vi eluppvärmda vattenkoppar och i stora stallet har vi vattenburna jordvärmeslingor längs ytterväggen och upp i mittgången för ett behagligt klimat.

Nedan ser du några foton på gården och dess omgivningar.