År 2013

Höst o vinter 2013

Main Million tävlas vidare med Olof Schmidt, tyvärr ofta med ett nedslag.

Donna Salsa CS går kvalitetstävlan i september i Stockholm med poäng 7,67 och klass I. Känns för lågt för denna häst men så är det med bedömningar. Nya tag som gäller.

Det har nu sammantaget under 2013 blivit många Stockholmsresor, för att hälsa på mina 4 dressyrhästar som är där uppe för utbildning och några är inte heller kvar i min ägo. Samtidigt har vi hunnit med teater premiärer , show på Wallmans, besöka och avnjuta goda mat på restauranger samt en hel del shopping bl a i Gamla stan som är lite nykommet för mig.

En vandringsresa till Italien blev inställd. Det sista på stallet inredningsmässigt har gjorts och min duktiga snickare har nu inrett sadelkammaren samt att min gästlägenhet blir allt mer trivsam och börjar så smått utnyttjas av goda vänner.

Jag hinner dock med en kurs vecka (i revisionsprogram) i Malaga under hösten.

Den 20 oktober styr vi kosan med bil o släp mot Stockholm för att ta hem Donna Salsa CS till Skåne. Hon får åka direkt till den duktiga Ebba von Essen för fortsatt dressyrutbildning. Denna ganska stora, med lätta häst får ta sin tid utbildningsmässigt.

Bilder och film hittar ni under rubriken tävlingshästar dressyr.

Den 27 oktober hämtar vi hem Main Million. Denna häst behöver en ryttare som hinner med det arbete som vederbörande åtagit sig. Som hästägare och uppfödare känner jag stort ansvar för de individer jag väljer att matcha själv. Trivseln för min häst är mycket avgörande.

Main Million flyttar nu tii Skönabeck Säteri, där jag för övrigt, för ett femtontal år sedan hade familjens travhästar hos Per Håkansson. Här har Ann Sofie Oscarsson sin verksamhet och hon känns inspirerad till att rida ”Millan” till en bättre form och till att vara den häst med god ridbarhet som hon är född till.

Ann Sofie kämpar på med grundläggande ridarbete, tränar för sin mamma och får Millan riktigt fin i alla tre gångarterna. Hon tävlas en del av Ann Sofie men hästen är ett nummer för stor för späda Ann Sofie varför jag letar vidare efter mera passande ryttare.

Dressyrhästen Donna Salsa CS visar i december tecken på viss överträning och behandlas för detta. Hon behöver på nåt sätt arbetas i lugnare tempo och hinna växa i sin kropp. Funderar nu på att betäcka henne till våren. I december unnar jag mig en veckas solsemester och funderar på varför jag inte håller på med frimärke istället.

 

Sommaren 2013

Dressyrhästen Rumba CS såld . Ny ägare Lina Jägerholm Stockholm, hon har för avsikt att träna och matcha stoet med hjälp av Maria Holmqvist som äger systern Hot Salsa CS. Rumba o Lina satsar mot Msv tävlingar under 2014.

Det ståtliga stoet Samba CS är såld . Ny ägare är Lena Johansson från Norrtälje. Hon passar Samba perfekt. Lena har för avsikt att träna och tävla Samba i några år för att därefter ha henne i avel. Samba CS har ju redan i min ägo fått två jättefina föl. En jättefin häst Sambezi CS , numera valack, efter Flash Dancer och ett superfint sto Samba Light CS efter Sir Donnerhall I.

Donna Salsa CS har med Maria Holmqvist inte lyckats kvala till 4 års championatet så hästen flyttar från Stockholm till Skåne snart och stannar kvar i min egen ägo.

På hoppsidan tävlar Main Million vidare med goda resultat.

Main Card är nu hemma på gården och rides av mina hästskötare och ibland av mig själv.

 

Nyheter maj 2013-06-04

ra ston har fått stjärnor. *** ** ** **

ASVH nya premieringssystem för ston har givit våra ston följande utmärkelser

Tre stjärnor

Donna Salsa CS *** med dressyrindex 148, diplomsto och deltagit i final I i Flyinge som 3-åring.

Två stjärnor:

Main Million ** Blupindex 130 i hoppning, deltagit i kvalitets med siffrorna 7,8,7,7,7,7, 7,7 massa 7: or
Samba CS ** Diplom och blup index 131 i dressyr
Rumba CS ** Diplomsto, deltagit i final I i Flyinge som 3 åring, med dressyr index 132 och plac i Msv B2 april 2013.

Våren

Rumba CS tävlar Msv-klasser med placering på 65 % start i april och hennes syster Hot Salsa CS startar i LA 3-klasser. Debuten i mars blev vinst på 72,857%. Duktiga ryttare och ägare till ”Hottan” Maria Holmqvist sitter i sadeln på båda.

Donna Salsa CS förbereds för 4 års-championat och eller kvalitetstävlan nu under 2013.

Samba CS är i träning för dressyrstarter i LA, efter två lyckade fölningar där jag har kvar i min ägo ettåringen e Sir Donnerhall.

Sambas förstfödde Sambezi Cs e Flash Dancer visades på treårstest i Åstorp med 8 på typ, 8 på huvud, hals o bål, 8:or på trav o galopp samt 8 på ridbarhet. Missade några poäng på en för dagen spänd skritt, men så är det med just visningar. Ägaren Eva Fridén har gjort ett gott jobb med honom.

Main Million är i träning mot högre klasser och har nu ett flertal placeringar i sina 120-starter ryttaren Olof Schmidt, han ska ha all kred för det sätt han matchar hästen på.

Main Card är min privata ridhäst denna vår o sommar, det ska bli skönt att få ha en ridbar häst hemma. Längtar så efter mina havsturer och att rida ut på de fina sandbankarna i Öresund. Hoppas han kommer att gilla vatten lika bra som bl.a. Chatezze gjorde.