År 2012

Hösten

Stofölet Samba Light CS f 2012 e Sir Donnerhall - Blue Hors Hertug avskiljes och flyttar till jämnåriga kompisar och ska vara i lösdrift ett antal månader framöver, till salu för den som letar e Sandro Hit-blodet när det är som bäst, en positiv, känslig häst med mycket fin gång.

Salsa fick sin välförtjänta ELIT-utmärkelse så nu har både mor och mormor till samtliga mina dressyrhästar denna, den högsta utmärkelse som avelsston och har därmed bevisat sin starka nedärvning, av mycket goda dressyr egenskaper. Som uppfödare har jag nu tagit fyra ston till sina ELIT-utmärkelser, en form av Grand Final i mitt tycke.

Breeders här deltager 3 åringen Donna Salsa CS med fina omdömen men gick tyvärr inte till final eftersom vi har ganska många hingstar i den årskullen, och de facto är de normalt tränade minst 6 månader mera än våra ston. Det hindrar inte att Donna fortfarande är bland de 10 % bästa i hela sin årskull som faktiskt direktkvalat dit. Till salu för den som önskar sig en riktigt fin Don Schufro dressyrhäst dessutom SWB registrerad.

Sensommar –hösten

Main Million startar i bl a Malmö City Horse show, Skyrup med en jättefin 0-runda i en 120-klass.

Dags för Rikssto där vi deltager med Donna Salsa CS, på Flyinges anläggning med ryttaren Jeanett Joelsson. Bra men spänt i skritten så på håret att domaren tog ut henne till finalen. Väl där blev vi tvåa efter superproffset Pernilla André…

Donna Salsa CS är en mycket lovande dressyrhäst så vi kommer igen framöver, mer rutin kommer att ge henne bättre rättvisa dessutom mäter hon 174 i mkh och det tar sin tid att komma i kostymen. Breeders nästa.

Juli –Augusti

Fölvisning Årets stoföl e Sir Donnerhall – Blue Horse Hertug visades i Flyinge fick sitt klass I men det var hårt och icke rättvisande underlag, vilket kändes mindre kul. Inte minst hennes fantastiska mamma, diplomstoet Samba CS som har en helt fantastisk gång kunde visa upp densamma där. Sista gången vi visade föl där, så det så.

Main Million e VDL Emmerton – Robin Z på min ELIT linje av ”Main hästar ” nu 6 år har fått ny ryttare i Mimmi Hansson, verksam på Yddinge farm. En del starter i 110 och 120 klasser har kommit till stånd. Några nollrundor t.o.m. Fortsättning följer denna talangfulla häst med sin mkh 176 cm kräver hon troligen en kille i sadeln efter ett tag.

Hot Salsa CS 6 år e Hot Line har fått ny ägare Maria Holmqvist, i Stockholmstrakten tar över utbildningen av denna talangfulla häst och vi ser fram emot starter i unghästklasser. Jag kommer att göra flera Stockholmresor för foto o filmning framöver, känns det som, tur att SAS har rimliga priser på sina flygbiljetter nuförtiden.

Rumba CS 7 år e Rubinrot får ny ryttare, även hon kommer att utbildas i Stockholm hos Maria Holmqvist, med sikte på högre klasser i dressyr men självfallet till salu för den som satsar på högre dressyrklasser. Hör bara av er till mig. Msv B klasser är utbildningsståndpunkten just nu. Bytena sitter väl och t o m i serier ibland. Rumba har sitt dressyrdiplom i bagaget och dessutom en mamma, Salsa och mormor Soli som båda har fått sina ELIT-utmärkelser. Därmed har Rumba också ett högt framtida avelsvärde!

Augusti

Main Million e Emmerton nu 6 år har fått ny ryttare i rutinerade Mimmi Hansson, verksam på Yddinge farm. En verkligt härlig miljö för hästen med nybyggt ridhus och galoppbana att träna kondition på. Vi ser fram emot tävlingar i 120-klasser och uppåt denna sensommar och höst, för denna resliga dam = hästen, mkh 176 cm kräver en del ridning för att nå resultat. Spännande är mitt ord.

Hot Salsa CS 6 år e Hot Line har fått ny ägare Maria Holmqvist, i Stockholmstrakten tar över utbildningen av denna talangfulla häst och vi ser fram emot starter i unghästklasser inom kort. Jag kommer att göra flera Stockholmresor för foto o filmning framöver, känns det som, tur att X 2000 och klass I finns, för där kan jag arbeta lika bra som på kontoret.

Rumba CS 7 år e Rubinrot får ny ryttare, även hon kommer att utbildas i Stockholmtrakten en tid framöver, närmare marknaden och mera mitt i Sverige känns det som och en förändring i ridkonst kommer troligen att gagna denna hästs rörelsemekanik.

Bedömd med 9 på typ och 9 8 8 på gång måste synas i fortsatt arbete annars är systemen fel, enl. min mening?!

Main Card 5 år e Cardento får ny delägare, OS ryttaren Lisen Bratt o maken Peder, Grevlunda gård, går in som hälftenägare och matchar honom mera långsiktigt. Kan det bli mer spännande? Jag som alltid trott på denna häst kan nu lugnt tänka att, bättre matchning finns inte på norra jordklotet.

Sommaren

Hingsten Don Xclusive CS e Don Schufro flyttar till sommarbete upp i Hästveda, 5 hingstkompisar blir det totalt och gott om gräs, skog och kuperad terräng gör denna välutvecklade och högreste pojke gott.

Foto kommer

Händelser våren 2012

Samba CS e Blue Hors Hertug har fått sitt andra föl, ett stoföl e Sir Donnerhall född den 26 april. Välkommen till oss!   Lilla Samba Light CS som blivit hennes namn.


Salsa CS har bedömts värdig ett Elit då vi samlade samman hennes avkommors resultat och skickade in dem till ASVH. I april fick vi detta glada besked av Anette på registreringsavdelningen. Alla hennes avkommor utom Richfieldhästen (som tävlat med plac i LA) har fått diplom med höga poäng på gångarterna och kvalat vidare till Breeders. Så nu har dessa hästar såväl en moder (Salsa CS) som en mormor (Soli) som har Elit utmärkelser. Kul för dem av er som väljer att satsa på våran stolinje för framtida avel och tävling. Tre av Salsas avkommor matchas nu av oss för tävling och framtida försäljning.


Vår egen Donna häst Donna Salsa CS fick sitt efterlängtade diplom i Osby, bedömd som bästa sto på visningen känner vi oss nöjda och därmed kvalad till såväl Riks sto som Breeders. Tack till Carina och hennes team som jobbat med hästen.


Main Million 6 år e Emmerton – Robin Z tävlar nu i 120 klasser och har tillsammans med Åsa Frändberg gjort 0 rundor bl. a i Munka Ljungby i maj månad. Det gläder vi oss åt och väntar spänt på kommande högre höjder för denna kompetenta häst. Ny ryttare på hästen är Mimmi Hansson.


Rumba CS och Yvonne Österholm tävlar vidare, nu med placeringar i Msv klasser på 68 %. Start i Msv B: 2 kommer i juli månad.  De är verkligen ett elegant par på tävlingsbanan.


Hot Salsa CS vår svarta Hot Line häst u vårt fina Elit sto Salsa CS har äntligen kommit ut på tävlingsbanorna debut i LB gav placering på68 % nu vänta LA klasser och FEI om en kort tid.


Main Card 5 år e Cardento – Robin Z har gått ut skolan på Flyinge och varit med i deras saluhästvisning i maj 2012 han letar nu efter tävlingsryttare och ny ägare, väldens mest positiva och hoppvilliga häst.


Januari - Våra hopphästar är nu i Flyinges verksamhet denna vår, i väntan på sina ryttare eller köpare som vill tävla fram dessa fina Emmerton- Robin Z 6 årigt sto resp. Cardento- Robin Z 5- årig valack. Har du några bra idéer eller är köpsugen hör av dig till mig Christine.


Februari - Salsa f- 99 vårt avelssto och moder till många av våra fina dressyrhästar har nu nått upp till värdebokstav Elit. En fjäder i hatten, till ett sto e hingsten Warsteiner, som så många har så mycket åsikter om?!, men vi har producerat ytterst kloka och ridbara hästar på detta fina Warsteiner sto.


8 mars - Rumba CS o Yvonne Ö tränar för Jan Ove nu med sikte på snar start i medelsvåra klasser. De flesta övningarna ser riktigt bra ut och Rumba har öronen framåt, bra mun och hon gillar att Yvonne sitter på ryggen.


10 mars - Start på lydnadskurs med rottweilern Allie 12 månader, nu ska det bli ordning 10 lördagar framåt med lydnadsträning ska väl ge resultat?


11 mars - Hingsten Don Xclusive f 2011 e Don Schufro har nu flyttat till hingststation där han får flera fina kompisar att umgås med, något år framöver, hoppas vi.


11 mars - ”Donna” f 2009 sto e Don Schufro har åkt iväg för träning mot treårstestet, alltid lika spännande att satsa på det.