År 2010

Oktober

Stall CS gör en kort Norgevisit.

Stoet 10 åriga tävlingshästen Tracy e Trofé-Ceylon gick sitt ”bruksprov för ston” med betyg över 8 vilket gav henne klass I. På bilden står jag Christine med hästens ägare Florence Blomqvist

Färden går vidare till Larvik och Main Cruz e VDL Santa Cruz u Main Chris, hästens ägare Ellen Islann med ryttaren Anne Mette tog hjärtligt emot oss. Main Cruz är år 2010 6 år och tävlar upp till 120 -  125 klasser med framgång. Vi hoppas på högre höjder framöver och önskar Lycka till.


September

Hopphästen Main Million e VDL Emmerton u Main Chris, 4 år, dags för kvalitets tävlan på Grevagården i Skövde.

Resultat goda, i förhållande till den korta tid som Arvid o Erika haft hästen i träning, förra ryttaren blev tyvärr sjuk och det blev ett mycket oönskat avbrott som verkligen inte gagnade hästen. Millan kvarstannar hos Erica o Arvid för utbildning mot större uppgifter som 5 åring under året 2011. De tog sin första seger på 1 m höjd den 17 oktober 2010. 


Augusti år 2010

Ryttarbyte

Chatezze har numera en ny ryttare i Maja Lindqvist för Hamre Ridklubb, de deltar i och med ryttarbytet i lägre klasser såsom 110, 120. Jag som uppfödare önskar dem lycka till, bl a tävlar de nu i Stockholm Equestrian Games.


VM för unghästar Verden 5-8 augusti

Dressyr, 6 åriga stoet Emma e Emmerton – u Juni Surprise e Maraton u Jennie (ELIT prem)

härstammar från den stofamilj som är moder till ovannämnda Chatezze och dressyrhästen Rafael. Vi håller tummarna för att de ska nå en finalplats då de representerar Sverige. Stoet Jennie var den tredje och sista av mina blodslinjer som jag fick ELIT för i oktober 2009. Se bild längre ner under nyheter.


Juli 2010

Vår uppfödning Main Cruz e VDL Santa Cruz u Main Chris, representerar Norge i tävlingarna "Nordic Devolopment Tour" Hammarö 27 juli - 1 augusti med sin ryttare Anne Mette. Jag önskar dem lycka till i kvalen.


Försommaren 2010

Årets föl presenteras

En jättefin hingstunge e Flash Dancer föddes den 26 maj 2010. Stolt mamma är dressyrdiplomstoet Samba e Blue Hors Hertug och mormor är stoet Salsa.


Byte av ryttare

Dressyrstoet Rumba har fått ny ryttare sedan några månader tillbaka. Här ser du dem, Jonathan Medin och Rumba, på bild. Vi önskar dem lycka till på tävlingsbanorna och en framtida försäljning av Rumba är planerad, intresserad? se under Till Salu där film finns.


Juni Strömsholmstävlingarna helgen 3-6 juni.

Stall CS representeras av hopphästen Chatezze e Cortez u Jennie (Elit) e Chagall. Amanda Landeblad o Chatezze tävlar i laget Jump Club och tog lagguld 2010. Upprepning från året 2009. Ett stort grattis från uppfödaren till hästen.

Dressyren representeras av flitiga Fanny Kotosaki med hästen Rafael e Trofé u samma Jennie som ovan .

De tävlar juniorklasserna och placerade sig 4 a i torsdagens St George. Lycka till båda i Era satsningar.


Maj 2010

Hot Salsa har gjord debut i visningssammanhang och kvalade in till Riksfinalen på Flyinge i oktober via treårstestet i Nord Östra Skåne med siffrorna 8 8 9 på sin gång och möter nu i mkh 171 cm men är i växt ytterligare. Vi håller tummarna för att hon utvecklas bra med sin ryttare Jonathan Medin. Till salu skylten är f n nedtagen avseende denna häst.


Världscupen i Genève april 2010

Cadence ”vårt barnbarn” har fina framgångar

– Cadence e Cardento u Main Mirco e Irco Marco, duktig uppf Marina Björkman, Flyinge deltager i helgens Världscupfinal, hästen är numera USA-ägd och rids f n av ryttaren Michelle Spadone.

Ekipaget tog en hedrande tredjeplats, delad med Ludger Beerbaum i onsdagen 145 klass. Cadence moder Main Mirco e Irco Marco u ELIT stoet Main Point är från min framgångsrika uppfödning av ”Mainhästar”. Cadence mamma är i år betäckt med Monte Bellini och hans helsyster väntar föl i år efter Nintender.

På fredagen gick han Världscupfinalen med 8 fel i 150 klass och på lördagen den 17 april placerade sig Cadence 10:e plats i Grand Prix klassen som är höjd 155, STORT GRATTIS TILL EN FANTASTISK 9-ÅRIG HÄST, VAD MÅNDE BLIVA? OS London 2012?

Vill du också ha en Mainhäst, så har jag ett 75 % besläktat syskon, nämligen den flotte välhoppande vallacken Main Card e Cardento, 3 år nu 2010 och just nu till salu. Ett tillfälle för en målmedveten tävlingsryttare. Inriden och i träning för 3-årstestet. Se film på annan plats på hemsidan.

Letar du ett sto finns en ettåring med franskt blod i ådrorna Main Billion e Balougraph e Balou du Rouet e Baloubet de Rouet.

Kvar hos mig finns också ett jättefint 4 årigt Emmerton sto, Main Million som nu matchas mot 4-årschampionatet.


14 mars SM-final inomhus i hoppning

Young rider-SMdeltagare Chawa och Jonna Ekberg resultat först 1 tidsfel sen i slutrundan ett nedslag sammantaget gav det en fin 6:e placering i finalen. Se finalritten på bifogade film.


Framgångar Göteborg Horse Show, 25-28 febr 2010

Vår uppfödning Chawa o duktiga ryttarinnan Jonna Ekberg placerade sig 8 i Young Rider Kraft Cup Finalen, ett stort grattis till er båda !! Vi ses på inomhus SM i mars


12-14 februari Grevagården

Sveriges alla toppryttare vädrar här sina befintliga och kommande stjärnor och i denna knivskarpa konkurrens sopar Chatezze banan med SEGER i 130 och 135 klassen och 2:a i 140 klassen. Det är inte klokt i vilken toppform hon just nu är i, samt att Amanda Landeblad nu hittat ”snabb knappen” då blir de tillsammans oslagbara! Toppklass.

Chawa e Warsteiner u Chatezze var också lyckosam med en nollrunda i 130 som gav 17 plac bland 122 startande och en hedrande 21 placering i 145 klassen. Jättebra jobbat av Jonna och Chawa.


                  Chawa/SM                              Chatezze/Falsterbo  


5-7 februari Norge

Skimmelstoet Main Cruz f 2004 e VDL Santa Cruz undan Main Chris, såld till Norge 2007, har startat säsongen strålande. I ett stort meeting har hon gått tre starter 110, 115, 120 med omhoppning i 125 och INTE rört en bom överhuvudtaget. Alldeles strålande och hon har därmed kvalat in till Norska mästerskapen för 6 åringar! Grattis till ägaren Ellen och ryttaren Anne Mette och lycka till i resten av säsongen


4 februari tävlingar i Hamre

Min uppfödning och favorithäst Chatezze f 1994 e mitt Elitsto Jennie – Chagall-Jovial har rivstartat med seger i två Msv klasser nämligen 135 resp 140 och i 140 klassen blev Chatezze son Chawa placerad två. Det är inte klokt mor o son i topp! Grattis till dessa båda ungdomar Amanda och Jonna och till deras supportande föräldrar.  Se bild nedan deras möte denna dag, Chatezze till vänster och Chawa till höger.

http://www.stallcs.se/bilder/Tessan_Chawa.JPG

Tack också till Tidningen Ridsport´s februarinr där de omnämner mig som uppfödare och undrar ” om jag inte är just en stolt uppfödare”.
Det blir vi glada över.