År 2007

Framgångsrika juniorekipage

Båda våra framgångsrika tävlande hopphästar har bytt ägare och ryttare:
Chatezze tävlar nu med Amanda Landeblad i sadeln och Chatezze's son Chawa tävlar mod Jonna Ekberg i sadeln. Chatezze är Lag-SM vinnare i Ridsportallsvenskan på Strömsholm kolla i tidningen Ridsport nr 12, stor bild.
Chawa har varit och samlat rosetter både i Moorsele, Belgien med en åttonde plats Grand Prix-klassen. I Wierden Holland 4-7 juni red Chawa och Jonna Ekberg dubbelnolla i lagklassen och femte plats i Grand Prix-klassen i Juniorernas nationshoppning. De spetsar på en plats i vårt EM-lag efter detta. Jag som uppfödare önskar dem verkligen lycka till!


Export

Vår fina skimmel hopphästen Main Cruz f- 04 e VDL Santa Cruz u Main Chris har flyttat till Norge. Hon köptes av en f.d. d framgångsrik hoppryttarinna som nu sponsrar en duktig tjej  med några fina svenska hopphästar. Det är kul för svensk hoppavel att vi får hjälpa till att lyfta den nu allt framgångsrikare norska hoppsporten. Det norska avelsstoet Mischief är syster med modern Main Chris.


VM i Zangesheide

Stora gratulationer till Cadence e Cardento u Main Mirco med sin ryttare Peter Eriksson och ägare Team AMY (läs Marina Björkman’s familj)

Ekipaget gick flera mycket bra rundor och placerade sig slutligen i Consolationklassen.


Breeders oktober 2007

Två av vårt stalls dressyrhästar hade kvalat in till Sverigefinalerna. 4-åringen Samba e Blue Horse Hertug fux mkh 177 vann kvalitets i Vreta skolan Östergötland med fina siffrorna 888 898 och dessutom 9 för talangfullhäst i utvecklingsbarhet .

Hästen Rumba fux mkh 170 e Rubinrot u Salsa e Warsteiner vann treårstestet i Knislinge med siffrorna 988 889 i gångarter domare Torsten Hansson.
Jag valde att matcha fram endast treåringen Rumba med ryttaren Sandra Sterntorp i sadeln. De skötte sig alldeles utmärkt men av 69 startande går endast 10 till finalen och alla hingstar har ju given plats eftersom de redan godkänts av domarteamet i bruksproven. (Kommentar från Christine) . PS hästen är till salu se film annan plats.

Cadence visade som vanligt framfötterna och slutade i 6 årsfinalen som trea fantastiskt de kunde lika bra vunnit ett hårfint pet på en oxer avgjorde. Stort grattis igen till Team AMY.

Main Chris förstfödda Querida äg Lisa Olofsson hade kvalat till semifinalen i Breeders i Helsingborg men tog sig tyvärr inte vidare till slutfinalen. Querida matchas nu för tävling och Falsterbo år 2008 och hon är till salu.


Falsterbo

Vi gratulerar Cadence 6 åring e Cardento- Irco Marco, barnbarn till mitt elitsto Main Point som har kvalat till finalen i Falsterbo nu på lördag. Rutinerade Peter Eriksson sitter i sadeln och nervös ägare och uppfödare är Marina Björkman. Bilden är från fjolårets final.


Byggnationer mm

Angående våra byggen så är fas I i hamn utestall för våra avelshästar, byggt i lärkträ är det ett stall som hästarna älskar att vistas i och fortfarande har som sitt hem.

Stora stallbygget och ladabygget har stannat upp, jag hinner inte ta alla beslut parallellt med mina andra uppgifter och det mesta blir i stället kaos. Golvet har inte blivit tillfredsställande utfört och måste reklameras, bastun hamnade inte där jag vill ha den nej nu har jag tappat lusten att jaga byggfolk för en tid. Ladan är perfekt och den älskar jag att öppna upp de stora portarna i, speciellt på söndagar då jag faktiskt unnar mig en vilodag då kan jag sitta i gassande solsken och lyssna på radio och kolla ner på mina hästar i utestallet och bara njuta av livet. Jag kommer nog att ta nya tag till semestern som jag ska ägna åt hus och hem i år.

Framför ridbanan är placerat ett mindre lusthus för åskådare/medföljare, instruktörer och andra kaffesugna personer.

Vår fikaplats vid ridbanan i paviljongen vintern 2007. Blir det denna boxinredning?


SM-Framgångar

Tävlingsframgångar för STALL CS i årets SM, båda mina uppfödningar dvs. såväl Chatezze och Chawa dvs. mor och son visade framfötterna med en 10: nde resp. 16:de placering vid SM i hoppning för juniorer. Stort Grattis till de duktiga ryttarna Alexandra Bjärne som ni ser på bild nedan och Jonna Ekberg ny ryttare efter Fredric Gustafsson på Chawa. Hoppas Jonna läser detta och sänder mig kvickt bra tävlingsbilder eller film ang. Chawa.


Dressyrdiplom

Rumba e. Rubinrot u. Salsa e. Warsteiner erhöll ett välförtjänt dressyrdiplom i Knislinge den 12 maj. Delad förstaplats med gångartssiffrorna 9 8 8 och är därmed direktkvalad till treårschampionatet i höst.


Mainhästarnas fortsatta framgångar

Cadenze e. Cardento Main Mirco är nu färdigkvalad till sexårschampionatet i Falsterbo.
Qummin e. Quite Easy Main Mirco erhöll hoppdiplom med betyg 9 9 på hoppning.


Fina tävlingsresultat

Chatezze och Alexandra Bjärne tog en sjätte placering i 135-klassen i Göteborg Horse Show Februari 2007.
Framgångarna fortsatte Arezzo i Italien med seger i 135-klassen i April 2007.


Norgeexport

Tracy e. Trofé-Ceylon ett sexårigt elegant brunt sto har exporterats till Line, en tävlingsintresserad ungdomsryttare på Oslo Ridecenter. Vi önskar henne lycka till med detta fina sto och ser framemot att får rapporter till vår hemsida. Se vår film under tävlingshästar. Nu har Line hört av sig och hon har debuterat i lätta klasser i dressyr varvid hon red på 67 % och blev andra placerat Grattis till denna fina debut. Vi ser fram emot något tävlingsfoto från henne.