Donna Salsa CS född 2009 e Don Schufro u Elitpremierad Salsa e Warsteiner u Elitstoet Soli

Klicka på bilderna för att få dem större

Klicka här för att se en film från april 2019

Klicka här för att se en film från juni 2018

Klicka här för att se en film från sommaren 2015

Klicka här för att se en film från våren 2015

Klicka här för att se en film från inridningen 2012

Klicka här för att se en film från oktober 2012

Klicka här för att se en film från Riksfinalen på Flyinge 2012

Klicka här för att se fler bilder

Donna Salsa CS är ett mycket trevligt sto efter Don Schufro u Elitstoet Salsa e Warsteiner även mormodern Soli är ett Elit sto. Donna har tre mycket bra gångarter där galoppen utmärker sig mest. Donna tränas sedan nov 2018 av ryttare på elitnivå och är därför nu, våren 2019, i allra bästa kondition att tävla och träna på. Hon har startat i La men är klar för Msv C. Hon tränas i byten och skolorna och har kapacitet för högre klasser.

Donna är mycket lättriden och samarbetsvillig och inte alls ”stoig”. Hon vill alltid vara sin ryttare till lags och har inga olater varken i stall eller vid lastning eller som stående i transport på t.ex. tävling. Hon är helt enkelt okomplicerad och mycket präglad på människan och hon gillar att bli pysslad med.

Donna mäter 174 cm i mankhöjd, hon är ädel i kroppen och lätt i sina rörelser och rör sig framåt för egen maskin. Hon passar utmärkt till vilken normalstor ryttare som helst och kan mycket väl passa som parryttare häst. Hon kan tränas och ev tävlas av såväl gammal som ung.

Donna är högt bedömd på sina tre gångarter, diplom på treårstest med 8 på skritten, 8 på traven och 9 på hennes galopp.

Donna har även ett högt avelsvärde för den satsar på högkvalitativ avel. Don Schufro ston finns det inte så gott om. Tävlar man framgångsrikt kan ju även embryotransfer-metoden användas för att producera föl.  Donna har en helbroder i Danmark som tävlar på msv nivå och en syster e Hot Line som är uppe i Intermediära klasser. Några kusiner tävlar också högt i dressyrklasser. Donna själv har ett högt dressyrindex (148) samt har tre stjärnor enl. Asvhs bedömningssystem, hon är därmed ett s k selektionssto. Mödernet har som tidigare sagts dubbla ELIT-diplom.

Donna har varit i min egen/uppfödarens ägo hela sin livstid men då jag nu upphör med hästverksamhet/hästavel vill jag gärna att hon kommer till satsande ryttare och/eller satsande  kvalitetsuppfödare.

Donna har både som föl och treåring deltagit i slutomgången av Riksfinalerna.  Fadern Don Schufro är som bekant en säker förärvare av Grand Prix-hästar och tillsammans med Andreas Helgstrand tog de bl.a. placeringar i OS. Per-Arne Persson, stuteri Klemedstorp har med sitt Don Schufro sto och hennes avkommor nått stora framgångar i många Unghäst sammanhang.

Stamtavla för Donna Salsa CS

Don Schufro
Donnerhall
Donnerwetter Disput
Melli
Ninette Markus
Negola
Fiesta Pik Bube Pik Koenig
Franka
Fabia Unkenruf
Fabiola
Salsa (SWB)
Warsteiner (SWB)
Weltmeyer
World Cup I
Anka
Fräulein (63)
Romadour II
Flamman (63)
Soli
Illum
Der Löwe xx
Feder
Sorina
Sombrero
Nirvana

Länkar

http://www.blup.se/sv-SE/horses/219880-donna-salsa-cs-swb