Don Xclusive CS

e Don Schufro u Salsa e Warsteiner - Illum

Klicka på bilderna för att få dem större

Klicka här för att se en från Hösten 2015

Klicka här för att se en film från föltiden

Don Xclusive CS en unik vallack fallen efter Elit hingsten Don Schufro. Det året han föddes i Sverige är han den enda SWB Don Schufro avkomma.

Han är gjord ute hos Blue Hors och därmed moderlivsimporterad på min stolinje med modern Salsa ELIT och mormor Soli ELIT .

Modern Salsa är e Warsteiner med det energiska Weltmeyerblodet i sina ådror.

Don Xclusive CS visades som treåring och fick diplom för exteriördomaren Christina Ohlsson som då påpekade att han har en unik egenskap i sin förmåga till samling . Även Per Jansson SWB styrelse har yttrat att han aldrig haft en sådan häst med så stor förmåga till egen bärighet, i sin hingstflock. Hästen vistades hos Per o Jeanette som hingst i två år före treårsvisningen.

Länk till bedömning:
http://www.blup.se/sv-SE/horses/235756-don-xclusive-cs-swb

P g av sin storlek har jag valt att matchat honom långsamt, han har tränats en tid hos en hoppryttare i Danmark och tränas sedan våren 2015 av Ditte Gillkjear på mitt Jylland vid Herning.

Don X mäter idag 179 cm i mankhöjd men är trots detta en ytterst lättriden häst med mycket framåtgripande energi, han har schvungfulla rörelser, en vägvinnande skritt och lätt till tempovariationer i trav samt en luftig, framåtgripande och bärig galopp.

Han har ett synnerligen gott temperament , vill alltid göra rätt och är mycket positiv till arbete.

Don Xclusive CS söker en ryttare som vill rida hela vägen i dressyr, uppåt i klasserna.

Salsa CS, hans moder har lämnat flera gångartsdiplomhästar och några tävlar framgångsrikt upp till inter mediära klasser. De har alla varit mycket trevliga att hantera, lättridna och har en positiv inställning till arbete.

Jag har gott om bra tävlings prestation på hästar ur denna stofamilj. En mycket genuin stostam Warsteiner_ Illum ( der Löwe**) -Sombrero- Niarchos... har dessutom givit mycket hållbara hästar.

En utförligare stamtalva på Don Xclusive CS nedan:

Don Schufro
Donnerhall
Donnerwetter Disput
Melli
Ninette Markus
Negola
Fiesta Pik Bube Pik Koenig
Franka
Fabia Unkenruf
Fabiola
Salsa (SWB)
Warsteiner (SWB)
Weltmeyer
World Cup I
Anka
Fräulein (63)
Romadour II
Flamman (63)
Soli
Illum
Der Löwe xx
Feder
Sorina
Sombrero
Nirvana